Skrevet 29.04.2014 kl.13:32. Ligger i kategorien Tanker

3


Winter is coming...

De aller fleste kjenner vel til dette. Game of Thrones.
Jeg er en hyppig fan, og tok meg en dagsreise til Oslo på søndag for å gå på Game of Thrones Exhibition. Jeg stod 4 timer i kø, med ryggsekken min full av niste, og helt alene. Kom omsidig inn, og for å si det rett ut; det var verdt alle de 4 timene! Det kilte i magen min da jeg gikk rundt Daenerys kjole, kun 2 cm fra ansiktet mitt. Jeg fikk sittet på Jerntronen, og heldigvis klarte jeg å overvinne angsten for å spørre en fremmed person om hun kunne vennligst ta et bilde av meg når jeg satt på tronen. Jeg hang der i en time før jeg dro ut med en opplevelse jeg aldri vil glemme!


Ser at mediaet blusser så mye opp med Game of Thrones og de mindre "barnevennlige" scenene. Jeg ser overskrifter nesten hver dag med "dette ble for mye for seerne", "seerne i raseri over Game of Thrones scene", "går Game of Thrones produsentene for langt?". Hva i all verden? Er det noe som har trigget meg med å se på Game of Thrones, så er det realiteten som blir framvist i serien. Jeg husker enda de første episodene jeg så da Game of Thrones kom ut. Jeg var litt "meh" til alt, helt Greyjoy's penis poppet fram på TV-en. Virkelig? En TV-serie der man viser både pupper OG peniser?
Og der var jeg solgt. Incest, voldtekt, drap, intriger og nakenhet er faktisk noe som gjenspeiler realiteten. Det virker som det norske folket vil helst sitte på en rosa sky og leve i Twilight-land der de snille har det bra og alt ordner seg. Nakenscener der kvinner blir undertrykket, gjør meg ingenting. Det verken får meg til å bli påvirket negativt, eller at jeg blir støtt for jeg selv er kvinne. Skal man begynne å peke fingrer på nakenheter, så er det pornoindustrien.
 
Når jeg ser media stiller slike spørsmål innenfor en serie som faktisk handler om grusomheter og urettferdigheter, så får det meg til å bare himle med øynene og fortsette livet mitt, uten å bry meg om bagateller fra en serie. For folkens.. det er kun en serie. Har du problemer med å se en serie som er fullt av blottet nakenhet, incest både her og der, blodige og overdrevet slakting og voldtekt i hytt og pine, så se heller Twilight-sagaen eller Gilmore Girls.       

Hva mener du om de mest reaksjons-skapende scenene i Game of Thrones?
2 kommentarer

Uuh, er så deppa for at jeg ikke kunne dra! Hadde vært awsomt å tusle rundt der med deg. :P

Jaja, jeg skjønner heller ikke den greia med at all nakenheten er så ille. Syns det er verre med alle serier hvor alt skal være perfekt hele tiden. Perfekt sminke, null hår på kroppen og solbrune med myke lokker.

Er et større bedrag det enn en penis og en pupp her og der. :P

Skrevet 29.04.2014 kl.14:32
Amorartis ~ Tegning og hverdag: akuratt! Game of thrones påvirker ikke seerne på den måten som for eksempel gossipgirl gjør, der utseendet spiller en utrolig stor rolle! Game of thrones har nakenhet i alle slags former, for å gjøre det mer ekte, og utseendet spiller ingen rolle i den serien, samt noen av skuespillerene er veeeeldig vakre!

Skrevet 29.04.2014 kl.15:49
Utstillingen var magisk ^^

Jeg reagerer ikke på nakenheten i seg selv, men jeg reagerer på at mye av seksualiteten blir forvridd. Scener som i serien er brutale og preget av tvang, har en helt annen tone i boka. Eksempelvis så var Drogo veldig hensynsfull, men i serien er han mer barbarisk. Reaksjonene når det gjelder den nye episoden og scenen mellom Jamie og Cercei, så var den helt ukarakteristisk med tanke på Jamie som karakter og tidligere oppførsel.

Ja, mye av serien er drøy, men det er også mye som ikke trenger å være så drøyt som det blir fremstilt.

Skrevet 30.04.2014 kl.15:27

hits --------------------------------------------------------------------------------